Monday, October 19, 2020

Пастуший пиріг

Якщо не помиляюся, ця страва ірландського походження. Я готую пиріг вже давно, бо ми любимо фарш і картоплю ;) Я зустрічала багато рецептів, але згодом якось сам собою вийшов свій, яким хочу сьогодні поділитися. 


300г яловичого фаршу
1 цибулина
1 морква
1 солодкий перець
1 банка томатів у власному соці
1 банка консервованого горошку
700-800г картоплі
200мл молока
100 твердого сиру
олія для смаження
сіль, перець за смаком.
На рослинній олії до золотистого кольору обсмажити фарш із нарізаними цибулею, морквою та перцем, на невеликому вогні. Посолити, поперчити та додати томати. Тушкувати під кришкою коло 15хв.


Тим часом відварити картоплю та приготувати пюре з додаванням молока. Посолити пюре.
Тепер починаємо збирати пиріг.
Перший шар: м'ясо з овочами

Другий шар: консервований горошок.


Третій шар: картопляне пюре.

Згори посипати натертим твердим сиром.

Так це виглядатиме збоку.

Запікати в духовці близько 10 хв, доки не підрум'яниться сир.

Смачного!



No comments:

Post a Comment